Sint-Jozefinstituut Kortrijk 1907-2007

Op 20 september 1907 stapten 28 jongetjes voor het eerst hun nieuwe school binnen. Gesticht door De Broeders van de Christelijke Scholen zou dit het prille begin zijn van wat later het bekende Sint-Jozefinstituut zou worden. Honderd jaar later is deze school aan het Plein nog steeds een instituut waar duizenden leerlingen met hart en ziel studeren en waar honderden leraren elk jaar opnieuw het beste van zichzelf geven.

Een levendig beeld van het schoolleven en zijn geschiedenis krijg je in een fotoboek dat speciaal voor het eeuwfeest werd samengesteld. Ereleraar Willy Declerck en oud-leerling Stefaan Haspeslagh verzamelden het fotomateriaal en verwerkten alles tot een mooi geheel. Het boek (met CD-ROM) telt 110 bladzijden met een selectie van meer dan 600 zwart/wit foto's die 'het leven en het welzijn' van het Sint-Jozefinstituut gedurende die 100 jaar illustreren.

Volgens Oud-directeur Ronny Verhelle is het boek een dankbetuiging voor het werk dat de leefgemeenschap van het Sint-Jozefinstituut de voorbije eeuw heeft gepresteerd. In zijn voorwoord schrijft hij: 'Het is ons teken van trouw dat we de stichter De La Salle en de Broeders van de Christelijke Scholen blijvend en met fierheid aanbieden'.
Een fotoboek met nostalgie maar vooral met trots.

0 reacties:

Een reactie posten