LibriVox: gratis boeken in audio formaat

Kent u het internationaal project LibriVox al? Dit interessant experiment heeft als doel om alle boeken in het publiek domein gratis beschikbaar te maken in audio formaat, via het internet.

Vrijwilligers van LibriVox nemen hoofdstukken op van boeken in het publiek domein en maken deze vervolgens gratis beschikbaar op het internet door middel van podcasting, een audiocatalogus en bittorrent technologie. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers, is gefundeerd op het principe van open bron, stelt inhoud gratis beschikbaar en werkt uitsluitend met internet communicatie middelen.

Hoewel er momenteel nog geen boeken in het Nederlands beschikbaar zijn, zijn de eerste 1000 boeken wel al ingesproken. U kunt zich natuurlijk altijd aanmelden als vrijwilliger om aan het Nederlandse deel te beginnen. Neem geregeld een kijkje op de website, de cataloog wordt immers bijna dagelijks aangevuld met nieuwe, ingesproken boeken. U vindt er ook de wekelijkse podcasts die u kan downloaden of waarop u zich kan abonneren.

De audioboeken kunt u vrij downloaden in mp3 of ogg vorbis formaat en beluisteren op uw mp3 speler of computer. Alvast veel luistergenot!

1 opmerking:

 1. Er bevinden zich inmiddels 9 Nederlands-talige werken in de Librivox catalogus, en 3 zijn in ontwikkeling - zie http://librivox.org/newcatalog/search_advanced.php?title=&author=&cat=&genre=&status=all&type=&language=Dutch&date=&reader=&bc=&mc=&action=Search

  Onder andere:
  - Max Havelaar van Multatuli
  - Sara Burgerhart van Betje Wolff & Aagje Deken
  - Majoor Frans van Bosboom-Toussaint
  - Van oude menschen, de dingen die voorbijgaan van Couperus

  Op dit moment zijn we oa bezig aan de Camera Obscura van Hildebrand. Nieuwe lezers zijn van harte welkom!
  Zie librivox.org

  BeantwoordenVerwijderen