Boeken + Google Maps = CodexMap

Google Maps, de populaire online toepassing om kaarten van steden en landen te bekijken, kent dankzij de eenvoudige en open structuur inmiddels vele toepassingen en varianten op het wereldwijde web. Mark Watkins maakte een wel heel interessante toepassing van Google Maps, nl.: CodexMap.

CodexMap brengt de 'geografische context' van een boek letterlijk in kaart. Hoe werkt het precies? De landen of steden, de herkomst van de auteur of personages die in een boek voorkomen worden voorzien van een zgn. 'geotag'. Op basis van deze informatie ontstaat een gans netwerk internationale locaties en boeken die aan elkaar gerelateerd zijn. Ingewikkeld?

Nee hoor, door simpelweg te klikken op de locaties op de wereldkaart, de geografische trefwoorden of door het intypen van de titel van een boek doorzoekt u de boekendatabank van CodexMap. Een voorbeeld: u zoekt een boek dat enig verband houdt met Italië? Klik eenvoudigweg op de wereldkaart of op het woord 'Italy' in de lijst met landen. U ontdekt al vlug een 20-tal boeken op de kaart die inhoudelijk gerelateerd zijn aan streken en steden in Italië. Klikt u op de titel of de cover van een bepaald boek dan kunt u ook een boekbespreking lezen en komt u ook te weten waar u het eventueel kunt kopen.

De steeds groeiende boekenlijst is gelinkt met de databanken van Amazon, Library Thing, Google Book Search en Wikipedia. U kunt zelf ook boeken toevoegen op basis van het ISBN nummer dat u in uw boek vindt. Om het met de woorden van Mark Watkins te zeggen: "ontdek een wereld van boeken!".

0 reacties:

Een reactie posten