De 'Beijing Kinderrepubliek'

China is niet enkel de 'workshop' van de wereld meer en bewijst dit ook door een stijgende behoefte aan westerse luxe en comfort. Kinderen uit Peking (of 'Beijing'), deel uitmakend van een groeiende Chinese middenklasse, worden verwend met de 'Kids Republic Bookstore', een wel heel bijzondere boekenwinkel voor kinderen.

De Japanse architect Keiichiro Sako was verantwoordelijk voor de unieke vormgeving van de boekenwinkel en gaf hiermee vrij spel aan de speelsheid, de onschuld, het plezier en de nieuwsgierigheid van kinderen.

Kinderen worden weggevoerd naar een sprookjesachtige omgeving vol met kleuren en fantasie. Twaalf kleurbanden zijn verweven doorheen de activiteitenruimtes en creëren een regenboogdecor voor het vertellen van verhaaltjes en het vertonen van animatiefilms. Witte muren worden geaccentueerd met kleurrijke vormen en een grote 'regenboogtrap'. Verspreid over gans de boekenwinkel bevinden zich cirkelvormige holtes waar kinderen kunnen inkruipen met hun boek. Van gewone boekenplanken is geen sprake, overal bevinden zich vreemde vormen, wandelpaden en objecten met boeken op of onder om te ontdekken.

De boekenwinkel behoort tot de meest uitgebreide in China met meer dan 3000 geïllustreerde kinderboeken uit Europa, Amerika, China en Japan.

0 reacties:

Een reactie posten