"Slechte Seks Prijs" voor Lulu Wang

De Nederlandse schrijfster Lulu Wang won de "Slechte Seks Prijs 2008", een bekroning die onnodige en smakeloze seksscènes in de literatuur op een humoristische manier wil ontmoedigen. Organisatoren Humo en Vrij Nederland lieten zich hiervoor inspireren door de 'Bad Sex in Fiction Award' die elk jaar in Groot-Brittannië wordt uitgereikt. In 2007 ging de bedenkelijke eer voor het eerst naar Bart van Lierde, die vreemd genoeg ook dit jaar opnieuw werd genomineerd.
Het is dit fragment uit Heldere Maan, de recentste roman van Lulu Wang, dat van het publiek de meeste stemmen kreeg. Zelf zegt ze blij verrast te zijn, maar tegelijk vindt ze het spijtig dat de lezer blijkbaar de functionaliteit van de scène heeft gemist.

Wie zich ergert aan teveel overbodige seksscènes laat deze romans dus best links liggen. Kwestie van lezen aangenaam te houden. Maar boekenliefhebbers die deze erotische beschrijvingen eerder hilarisch dan vervelend vinden, kunnen nu vijf nieuwe titels op hun boekenlijst plaatsen!
  • Heldere maan (Lulu Wang)
  • Maak jezelf maar klaar (Elsbeth Etty)
  • 160 kilo (Bart van Lierde)
  • Take 7 (Vonne van der Meer)
  • Schop me! (Cindy Hoetmer)
* Alle titels vindt u trouwens in de bib

0 reacties:

Een reactie posten