Thomas Decreus wint publieksprijs 'Write Now'

Met de schrijfwedstrijd "Write Now!" wil men jongeren uit het Nederlands taalgebied aanzetten om meer met literatuur bezig te zijn. Ruim 1100 jongeren tussen 15 en 24 schreven zich in, maar slechts twintig van hen overleefden de voorrondes. De Nederlandse Maartje Wortel won uiteindelijk de finale van deze achtste editie en werd dus hét schrijftalent van 2007. Zij won een schrijversopleiding bij uitgeverij Augustus en kreeg eveneens een laptop cadeau.

Voor het eerst deden ook Vlamingen mee aan de wedstrijd en met succes zo blijkt! Met maar liefst 2000 voorkeursstemmen ging de publieksprijs naar Kortrijkzaan Thomas Decreus (23) voor zijn verhaal 'Het'. Hij kreeg een prachtige pennenset en mag binnenkort zijn schrijfsels publiceren in de Nederlandse krant Sp!ts.
Thomas Decreus won eerder in 2004 een poëziewedstrijd die door onze bibliotheek werd georganiseerd. Zijn gedicht 'zal jij mijn boek zijn' werd opgenomen in een dichtbundel die werd uitgegeven ter gelegenheid van gedichtendag.

Wie vaak schrijfkriebels heeft en zin krijgt om ook eens z'n kans te wagen vindt meer informatie op de website van 'Write Now'.

0 reacties:

Een reactie posten