Vandaag Gedichtendag!

Gedichtendag is het poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Ieder jaar op de laatste donderdag van januari, staat de poëzie een dag lang in het zonnetje. Poetry International legt met de Gedichtendagbundel, de lessuggesties en de Gedichtendagprijzen de basis voor Gedichtendag. Een belangrijk onderdeel van Gedichtendag zijn elk jaar de ruim tweehonderd activiteiten die door heel Nederland en Vlaanderen worden georganiseerd voor scholen, bibliotheken, culturele instellingen en particulieren. Zonder hen zou Gedichtendag niet zijn wat het nu is. Gedichtendag vond voor het eerst plaats op 27 januari 2000 en is gemodelleerd naar de succesvolle National Poetry Day in Engeland.

Tentoonstelling Kromtaal
Voor gedichtendag 2008 organiseren vzw Wit.h en de bibliotheek een tentoonstelling met werken van kunstenaars van vzw Wit.h in de centrale bibliotheek. De tentoonstelling omvat schilderwerken waarin woord en beeld elkaar kruisen. Het woord heeft in de schilderwerken de waarde van een beeld. Het woord metamorfoseert tot teken. Soms grappig, soms verontrustend, maar altijd inventief. Er hangt werk van ondermeer Klaus Compagnie.


Naar aanleiding van de tentoonstelling Kromtaal zal kunsthistorica Els Vermeersch een lezing geven over haar passie voor sociaalartistiek werk, beeldende kunst en literatuur.



0 reacties:

Een reactie posten