10.000 boeken Gentse boekentoren online

Al 10.000 boeken van de Gentse universiteitsbibliotheek zijn volledig online te raadplegen via de zoekrobot Google Book Search. In totaal zal Google zowat 300.000 werken van de Gentse Boekentoren digitaliseren. Gent is hiermee de eerste Belgische bibliotheek en de zesde bibliotheek in Europa die een deel van zijn collectie via Google online zet.

Van de naar schatting 2,5 tot 3 miljoen stukken die de Gentse universiteitsbibliotheek in haar bezit heeft, zijn er meer dan 400.000 werken waar geen copyright op rust. Daarvan zet Google er 300.000 online. Sinds januari werden al 10.000 werken ingescand. Maandelijks komen er vanaf nu 10.000 bij.

De bezoeker van Google Book Search kan via het ingeven van een trefwoord zoeken op de volledige inhoud van de boeken. Voordien kon men via de catalogus enkel zoeken op bijvoorbeeld woorden in de titel of op de auteur. Nu kan op elk woord van het boek gezocht worden. De boeken van de Gentse universiteitsbibliotheek op Google Book Search zijn ook volledig te downloaden.

Meer info: http://lib.ugent.be/ http://books.google.be/

0 reacties:

Een reactie posten