Erfgoedbibliotheken van de Belgische Gemeenten: West-Vlaanderen

De reeks "Erfgoedbibliotheken van de Belgische Gemeenten" vormt in woord en beeld de identiteitskaart van de tien Belgische provincies. Het boekdeel "West-Vlaanderen" beschrijft het culturele en natuurlijke erfgoed van alle West-Vlaamse gemeenten. Van de bekende kathedraal tot een gerestaureerde Friese schuur, het staat allemaal in detail beschreven door kenners van het lokale patrimonium.

Hoofdredacteur Omer Vandeputte behandelt in een reeks kaderteksten allerlei boeiende onderwerpen: de verschillende Vlaamse molentypes, de Gotiek in West-Vlaanderen, oude spotnamen, vergeten volksgebruiken, de evolutie in de publieke beeldhouwwerken, het verhaal van de begijnhoven en belforten, enzovoorts. Het boek bevat ruim 400 schitterende foto's van fotograaf Daniël Leroy die zowel de grote, bekende bezienswaardigheden als de minder bekende plekjes in de verschillende gemeentes in beeld brengen.

Een katern met gedetailleerde provinciekaarten en stadsplattegronden van de grootste steden werd door het Nationaal Geografisch Instituut op maat van de gids samengesteld. De uitgebreide index van de gids bevat, naast de namen van alle gemeenten en dorpen, de namen van de belangrijkste bezienswaardigheden en alle beschermde monumenten in West-Vlaanderen.

(Bron: tekst omslag)

Meer info: http://www.belgiumcuriosities.be/

0 reacties:

Een reactie posten