Inktaap voor Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst werd door meer dan 1300 jongeren, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen, gekozen als winnaar van de Inktaap 2008.

Voor de Inktaap 2008 waren genomineerd:

Arnon Grunberg – Tirza
Hans Münstermann – De bekoring
Dimitri Verhulst – De helaasheid der dingen

De Inktaap is een literaire prijs die uitgereikt wordt door scholieren uit de bovenbouw van het voortgezet/middelbaar onderwijs. Het project richt zich op literatuureducatie en uitwisseling tussen jongeren uit het hele Nederlandse taalgebied (Nederland, Vlaanderen en Suriname). Meer dan 2000 scholieren van 160 scholen uit Vlaanderen, Nederland en Suriname namen deel aan het project.

De scholieren lezen de drie winnende boeken van de belangrijke literaire prijzen uit het taalgebied: AKO, Libris en Gouden Uil en kiezen daaruit hun eigen favoriet. Ze beargumenteren hun keuze niet alleen tegenover andere lezers van dezelfde school, maar kunnen hun mening over de boeken ook kwijt op een internetforum en tijdens de slotdag. Tijdens deze slotdag ontmoeten de leerlingen uit Vlaanderen en Nederland elkaar en de genomineerde auteurs en wordt de Inktaap uitgereikt. In Suriname vindt een aparte slotdag plaats voor de Surinaamse jongeren.

De Inktaap is een initiatief van de Nederlandse Taalunie, Canon Cultuurcel van het Departement Onderwijs en het departement Cultuur van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en Stichting Lezen Nederland. Het project wordt uitgevoerd door Bulkboek (Nederland) en Villanella (Vlaanderen).

Meer info: http://www.inktaap.nl

0 reacties:

Een reactie posten