Internetkiosk waar succes

De internetkiosken die de Stad Kortrijk twee jaar geleden lanceerde zijn een waar succes. De bedoeling was om de Kortrijkzaan interactiever te maken en de digitale kloof te dichten. De Stad is daar uitmuntend in geslaagd.

De gespecialiseerde lessen zijn voorbij, maar nog steeds worden de internetkiosken dagelijks gebruikt. De computer- en internetlessen moesten de inwoners bewust maken van nieuwe technologieën en het wereldwijde web. In het centrum van Kortrijk en de deelgemeentes zijn daarom internetkiosken geplaatst. De kiosken bieden gratis internet en printer aan voor iedereen. Eén kiosk geeft de mogelijkheid aan twee personen om te surfen, te mailen en tal van andere toepassingen uit te voeren gedurende twintig minuten. De internetkiosk beschikt over een printer. De eerste vijf pagina's krijgt de bezoeker gratis, de rest betaalt de bezoeker met Proton.

De internetkiosken worden dagelijks allemaal gebruikt en bewijzen hun nut. Vooral gepensioneerden en vluchtige bezoekers van de bibliotheek schuiven geregeld aan om het wereldwijde web te verkennen.

0 reacties:

Een reactie posten