Nacht van de Geschiedenis

De 6e "Nacht van de Geschiedenis" gaat van start op dinsdag 18 maart 2008 met meer dan 200 activiteiten gepland rond geschiedenis. Net als vorig jaar krijgt ook deze editie van de Nacht een thema mee. 'Naar men zegt…' zet mondelinge geschiedenis in de kijker. Geschiedenis is immers meer dan geschreven bronnen. Oude verhalen, legendes, spreekwoorden, straatnamen, verloren gewaande liederen, bedreigde dialecten, getuigenissen… behoren evenzeer tot ons erfgoed.

Iedereen komt elke dag in contact met mondelinge geschiedenis. Helaas is dit erfgoed vaak bedreigd. Davidsfonds afdelingen, heemkundige kringen, archieven, musea, scholen en andere organisaties steken de handen uit de mouwen en bedachten een gevarieerd programma. Vertelavonden, lezingen, films, tentoonstellingen, wandelingen en muziek overtuigen u dat geschiedenis springlevend is.

De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van het Davidsfonds in samenwerking met De Standaard, Kinepolis, Klara en Heemkunde Vlaanderen. Een keer per jaar worden de krachten gebundeld om zo een breed publiek te laten kennismaken met geschiedenis.

Diezelfde dag vindt ook weer de Nacht van de Historische Film plaats. Markante persoonlijkheden die onze geschiedenis mee hebben gekleurd, geven de toon.

(Bron: http://nacht.davidsfonds.be)

Meer info en programma:
http://nacht.davidsfonds.be

0 reacties:

Een reactie posten