Piclens : 3D fotokijken via je favoriete browser

Wie regelmatig foto's bekijkt of zoekt op het web, hoeft dit niet langer te doen via de eenvoudige fotogalerijen op de websites zelf.
Vanaf nu kan u CoolIris' PicLens gebruiken om op een uiterst visuele manier doorheen de foto's te bladeren (onze fototheek bijvoorbeeld).

En of u nu Internet Explorer, FireFox (Windows/Mac) of Safari gebruikt, PicLens weet raad met al deze verschillende browers.
Deze gratis browserextensie werkt momenteel samen met populaire websites als Flickr, Photobucket, Picasa Web Albums, Google Images of Yahoo Images. Een volledige lijst van alle sites die PicLens ondersteunen vindt u hier.

PicLens werkt dus niet op alle online fotopagina's, maar de webmasters onder ons kunnen PicLens Lite gebruiken om zelf 3D slideshows te creëren voor hun site of weblog.

Eenmaal u PicLens geïnstalleerd hebt, bent u klaar voor een totaal andere beleving van 'fotokijken'. Door te klikken op het 'afspeelicoontje' (links onderaan de afbeeldingen) kan u de foto's full-screen bekijken, met een slideshow of via een virtuele driedimensionale muur. Navigeren tussen de foto's kan razendsnel met uw computermuis. En met het 'scrollwieltje' wordt er heel snel op de afbeeldingen in- of uitgezoomd.

Via PicLens kan u ook actief op zoek gaan naar afbeeldingen in de gigantische archieven van Google Images of Flickr. Geef de gewenste zoekterm in en onmiddellijk komen de gevraagde foto's tevoorschijn. Een ideale manier om te zoeken in die enorme hoeveelheid aan beeldmateriaal.

Het vergt een kleine inspanning om met PicLens te leren werken, maar na even uitproberen kan u wellicht niet meer zonder!

1 opmerking:

  1. Inderdaad, Piclens is één van de beste extensies voor m'n Firefox browser! Een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen