Zes auteurs. Zes verhalen. Zes weken.

Uitgeverij Penguin startte samen met SixtoStart, een producent van alternatieve games, het initiatief "We Tell Stories". Op de gelijknamige website vindt u zes (Engelstalige) klassiekers terug die bewerkt worden tot zes digitale verhalen door zes bekende auteurs: Charles Cumming, Toby Litt, Kevin Brooks, Nicci French, Matt Mason en Moshin Hamid. In de zes digitale verhalen zijn bovendien aanwijzingen opgenomen die verwijzen naar een zevende nog verborgen verhaal op het net. Het zoeken daarnaar vindt zijn bekroning in een wedstrijd waarmee de Penguin Classic Library, met een waarde van 16.500 euro, kan worden gewonnen.

Het bijzondere aan de zes digitale verhalen is het gebruik van moderne webtechnologie om de lezer rechtsreeks te betrekken in het verhaal. Zo werd de spionageklassieker "The Thirty-Nine Steps" ("De 39 treden") van John Buchan door Charles Cumming bewerkt tot "The 21 Steps" ("De 21 Treden). Het verhaal bestaat uit een aaneenschakeling van korte teksten en interactieve Google Maps, waarbij de gebruiker klikt op aanwijzingen en instructies om zo - letterlijk - de tocht van een man te volgen die getuige is van een moord en gedwongen is een mysterieuze vloeistof naar een vliegtuig te brengen.

Het griezelverhaal "Slice", door Toby Litt en gebaseerd op de klassieker "The Haunted Doll House" van M.R. James, maakt daarentegen gebruik van blogging en het aan populariteit winnende Twitter. En wat "Fairy Tales", door Kevin Brooks en gebaseerd op de sprookjes van Hans Christian Andersen, voor u in petto heeft, dat laten we u zelf ontdekken.

(voor al dit moois is een goede kennis van het Engels aangeraden)


(via: Literatuurplein)

0 reacties:

Een reactie posten