Internationale campagne "Right to Read"

In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad werd de campagne "Right to Read" ("Recht op lezen") gelanceerd. De campagne heeft als doel de aandacht te vestigen op het geringe aanbod van boekmaterialen voor blinden en slechtzienden.

Veel grootletterpublicaties, boeken in braille en audioboeken worden gepubliceerd dankzij financiering van organisaties die afhankelijk zijn van overheidsmiddelen. De weinige, aangepaste boekmaterialen verschijnen ook meestal later en zijn bovendien ook duurder dan de gewone, gedrukte versies. De internationale "Right to Read Alliance", bestaande uit zo'n 19 verschillende organisaties, de World Blind Union en de IFLA Libraries for the Blind Section, voert campagne om het aanbod te verbeteren. De organisatie zal hiervoor samenwerken met uitgeverijen, boekhandelaren en bibliotheken.

De Kortrijkse bib voert reeds jaren een actief aankoopbeleid op het gebied van grootletterboeken. Ook het zeer toegankelijke en aan populariteit winnende audioboek vindt u in onze afdeling "Beeld en Geluid" terug.

(via: artikel Linc vzw)
Meer info: World Blind Union

0 reacties:

Een reactie posten