My Word Coach: uw taalvaardigheid al spelende verbeteren

Videospelletjes hoeven per definitie niet altijd agressie uit te lokken of een nadelige invloed te hebben. Games zónder geweld kunnen ook leuk zijn. 'My Word Coach' bijvoorbeeld, het nieuwste educatieve spel van Ubisoft.

Aan de hand van diverse spelletjes en oefeningen verbetert 'My Word Coach' aanzienlijk uw taalvaardigheid. Dagelijks twintig minuutjes spelen moet volstaan om elke dag vier of vijf nieuwe woorden aan te leren. Bovendien worden alle vorderingen nauwgezet bijgehouden om u op het juiste moment advies te kunnen geven.
'My Word Coach' kan gespeeld worden op een Nintendo DS én op de Wii. Ideaal dus om uw kennis van het Nederlands op peil te houden!

Voor de ontwikkeling van deze Nederlandstalige versie werd beroep gedaan op Walter Daelemans, professor computerlinguïstiek aan de universiteit van Antwerpen. Met het Van Dale woordenboek als richtlijn stelde hij een woordenlijst samen van maar liefst 20 000 woorden, onderverdeeld in twintig moeilijkheidsgraden. Merknamen, dialectwoorden en schuttingtaal werden er vanzelfsprekend wel uitgefilterd.

0 reacties:

Een reactie posten