Cityscape : Arne Quinze

Belgisch kunstenaar en designer Arne Quinze maakte van meer dan 60 kilometer aan houten palen en 240000 nagels in amper 20 dagen tijd een kolossale sculptuur, Cityscape. Dit enorme kunstwerk valt al sinds september 2007 te bewonderen in het Brusselse Quartier Louise, op het Prowinko bouwterrein, met de bedoeling om ruim een jaar overeind te blijven staan.

Volgens Arne Quinze is Cityscape de weergave van een moment, een open installatie die pas zin krijgt als ze speelt en leeft met de omgeving, als ze zorgt voor kijkplezier, beleving en verstrooing tijdens het komen en gaan van de nieuwsgierige passanten. Tevens wil hij zo z'n steentje bijdragen aan de internationale uitstraling van de hoofdstad van Europa, en de (her)opbloei van de Bovenstad.

"Cityscape is voor mij een manier om te communiceren of als je wil, om tot bezinning te komen. Het is tegelijk een plek van stilte en interactie. De monumentale afmetingen van de sculptuur - 40 cm lang, 25 m diep en 18 m hoog - zorgen ervoor dat je er niet omheen kan, maar ook dat ze mens en omgeving naar zich tot zuigt en in zich opneemt.", aldus Arne Quinze.

Al vanaf het begin volgt journalist Max Borka dit grootse project op de voet. In het fotoboek City scape : Arne Quinze' bundelde hij al z'n indrukken, geïllustreerd met heel wat fotomateriaal.

Meer info op
www.cityscape.be

3 opmerkingen:

  1. MAX BORKA zou dat moeten zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, ik weet van niets... helaas.

    Max Moragie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En bij deze ook aangepast, onze excuses voor de fout en dank voor de opmerking!

    BeantwoordenVerwijderen