Larousse stunt met eerste interactieve encyclopedie op internet

De Franse uitgeverij Larousse heeft de eerste interactieve online encyclopedie gelanceerd. Een primeur in de wereld der encyclopedieën. Larousse hanteert hetzelfde principe als Wikipedia en stelt gratis de inhoud van haar woordenboek en bijdrages van de internetgebruikers ter beschikking.

U kan in de online encyclopedie van Larousse 150.000 artikels en 10.000 foto's, tekeningen en animaties raadplegen. De traditionele uitgevers van woordenboeken en encyclopedieën op papier worden al enige tijd geconfronteerd met een harde concurrentie op het internet en maken daarom ook meer en meer gebruik van het online terrein. Larousse rekent op zijn strenge en betrouwbare imago om kwalitatieve internetgebruikers aan te trekken.

Er is een groot verschil tussen Wikipedia en Larousse. De bijdragers van Larousse moeten geïdentificeerd worden om teksten op het internet te plaatsen. De teksten kunnen ook enkel aangepast worden door de auteur zelf. Bij Wikipedia zijn de meeste artikels anoniem gepubliceerd.

Ook Google heeft beslist om een online encyclopedie te lanceren. Het project draag momenteel de naam'Knol'. De encyclopedie zal worden geschreven door de internetgebruikers en zal reclame bevatten.

0 reacties:

Een reactie posten