Maarten Schinkel wint Selexyz Debuutprijs 2008

Maarten Schinkel werd gisteren in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) bekroond met de Selexyz Debuutprijs 2008 voor z'n allereerste roman 'Drie'.
De jury overhandigde aan de Nederlandse auteur maar liefst 10000 EUR aan prijzengeld.

'Drie' vertelt het bizarre avontuur van een wetenschapsjournalist die geconfronteerd wordt met zichzelf en zijn eigen keuzes.
Waarom nu juist dit boek tot winnaar werd uitgeroepen kan u lezen in het juryrapport: 'De Selexyz debuutprijs 2008 gaat naar een boek dat op de huid van deze verwarrende tijd zit en er zelfs op vooruit durft te lopen. De jury was verguld met de originaliteit en de bij het nekvel grijpende stijl die elk cliché moeiteloos omzeilt. Bovendien wordt de lezer geregeld vernuftig op een dwaalspoor gebracht. Dat het boek doorspekt is met behartenswaardige aforismen en trefzekere beschouwingen over onze brave new world, geeft het een extra dimensie. Wij hopen ten zeerste dat deze schrijver – en dit valt ditmaal heel letterlijk te nemen – een wissel op de toekomst is.’

De vier andere genomineerden waren Marieke van der Pol (Bruidsvlucht), Bianca Boer (Troost en geur van koffie), Lilian Blom (De tuinkamer) en de Vlaamse schrijfster Rachida Lamrabet (Vrouwland)

Meer info: www.selexyz.nl

0 reacties:

Een reactie posten