Nederlandstalige uitgave van nooit eerder verschenen Kerouac en Burroughs manuscript

De Nederlandse uitgeverij Lebowski publiceert in het najaar de vertaalde editie van "And the hippos were boiled in their tanks", een nooit eerder gepubliceerd manuscript van de "beatschrijvers" Jack Kerouac en William S. Burroughs.

Beide auteurs schreven in 1945 simultaan aan het werk nog voor de publicaties van hun debuutromans On the Road en Junkie waarmee ze berucht en beroemd werden. And the hippos were boiled in their tanks is een zgn. "whodunnit" en is gebaseerd op een moord die in 1944 gepleegd werd door Lucien Carr, een vriend van de twee schrijvers.

De Nederlandstalige uitgave van het boek verschijnt gelijktijdig met de Engelstalige uitgave in de Verenigde Staten bij Grove Press en in het Verenigd Koninkrijk bij Penguin Classics. Tot op heden verschenen, als gevolg van juridische problemen met de nabestaanden van Kerouac, slechts enkele fragmenten van het werk in de verzamelbundel Word Virus: A William S. Burroughs Reader.

Uitgeverij Lebowski verwierf recentelijk ook de vertaalrechten van Burroughs' klassieker "Naked Lunch" (1959) en plant een nieuwe, Nederlandstalige editie.

Meer info: http://www.lebowskipublishers.nl/
(Via: De Papieren Man, artikel NRC Handelsblad)

0 reacties:

Een reactie posten