Viewzi, een visuele zoekmachine













Op de vraag welke zoekmachine iemand het meest gebruikt, is het antwoord zo goed als altijd Google. Naast Yahoo en MSN is Google dan ook de best gekende zoekmachine om informatie te vinden op het web. Maar er bestaan ook web 2.0-zoekmachines (Pixsy, Searchme, Viewzi) die zoekresultaten anders en visueler gaan weergeven.

Met Pixsy kan u bijvoorbeeld heel makkelijk videos en afbeeldingen opzoeken. De gevonden resultaten worden mooi geordend per categorie en nadien kan u ze nog eens filteren, zowel op bron (Flickr, YouTube) als op categorie.

Ook met het onlangs gelanceerde Viewzi doorzoekt u het web op een nieuwe en uiterst visuele manier. Voorlopig werkt Viewzi nog in een bèta versie waardoor de zoekresultaten nog wat beperkt zijn. U moet zich wel eerst even registeren maar dit gaat vlot en ook het zoeken is heel gebruiksvriendelijk. Gewoon de zoekterm intikken om dan een overzicht te krijgen van alle manieren waarop u de resultaten kan bekijken.

Met de 'Simple Text View' krijgt u een resultatenlijst voorgeschoteld à la Google of Yahoo. De 'Web Screenshot View' presenteert mooi de screenshots van de gevonden websites, om zo sneller te bepalen welke site al dan niet voldoet aan uw zoekopdracht. En in de 'mp3 search view' tikt u simpelweg een artiest of titel in waarna als bij toverslag een lijstje met gevonden mp3's verschijnt, die onmiddellijk te beluisteren zijn!
Daarnaast zijn er nog een tiental andere views, zoals de 'Basic Photo view' of de 'Video X3 view'.

Wie open staat voor verandering zal vlug merken dat Viewzi heel wat meer mogelijkheden kan bieden dan de traditionele zoekmachines. Gewoon even uitproberen is de boodschap en dan ondervindt u wel vanzelf of deze manier van zoeken u bevalt (of niet).

Meer info: www.viewzi.com

(via Vakblog)

0 reacties:

Een reactie posten