Iedereen leest op vakantie

"Iedereen leest op vakantie", met deze slogan bieden Stichting lezen en de NMBS op 17 juni een mini-boekje aan met verhalen en leestips over vakantie en reizen. Vijf auteurs schreven een kortverhaal en vijf lezers vertellen over hun favoriete vakantieboeken.

Met de zomervakantie in het vooruitzicht schreven Ruth Lasters (Poolijs, Debuutprijs 2007), Mark Helsen (De groote trek), Randall C. (Slaapkoppen, Stripprijs Stad Turnhout 2008), Lieve Joris (Het uur van de rebellen) en Marc Reugebrink (Het grote uitstel, Gouden Uil 2008) een kortverhaal voor pendelaars. Drukbezette lezers als Nic Balthazar, Sofie Lemaire en Faroek Özgünes vertelden wat ze graag lezen op vakantie.

De verhalen en getuigenissen zijn gebundeld in een boekje dat treinreizigers op dinsdag 17 juni in de stations van Antwerpen Centraal, Brugge, Gent-Sint-Pieters en Leuven cadeau krijgen. Het mini-boekje is vanaf begin juli ook in de bibliotheken beschikbaar.

(via: Stichting Lezen)

2 opmerkingen:

  1. Hallo,

    Ik zou graag een pdf-file of een word-document ontvangen met de bijdrage van Ruth Lasters in dit boekje? Is dit mogelijk?

    mijn emailadres: nietvervanhuis@yahoo.es

    alvast bedankt!

    groetjes,
    Sebastiaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Sebastiaan,

    Hiervoor contacteer je best Stichting Lezen. Dit kan via het contactformulier op: http://www.stichtinglezen.be/contact.aspx

    vriendelijke groeten,

    Jürgen
    Bib Kortrijk

    BeantwoordenVerwijderen