Red de walvissen

Al sinds de jaren '70 voert Greenpeace hardnekkig actie tegen de systematische uitroeiing van walvissen. Want nog altijd jagen sommige landen illegaal op walvissen. Stilaan worden er wel positieve resultaten geboekt, maar Greenpeace probeert nog steeds zoveel mogelijk mensen te mobiliseren in haar strijd tegen de (commerciële) walvisvangst.

Voelt u zich geroepen om zelf in een rubberbootje de oceaan op te varen en eigenhandig de Japanse harpoenen tegen te houden? Niemand zal u daarvan weerhouden, maar u kan ook op een minder fanatieke (en veiligere?) manier uw stem laten horen. Zo startte Greenpeace Australië onlangs met een erg originele petitiecampagne tegen de illegale walvisvangst in Japan.

Op de website www.send-a-whale.com kan u een traditionele origami walvis maken en 'decoreren'. Daarna verstuurt u de walvis, die al zwemmend uw boodschap zal overbrengen aan de Japanse Regering. Het volledige traject dat de walvissen moeten afleggen (van Australië naar Japan) kan u ook gewoon meevolgen. Onze eigen walvis is er nog lang niet, die heeft nog heel wat kilometers voor de boeg.

En wie liever zelf een origami walvis vouwt en opstuurt naar Japan, kan alvast met deze beknopte handleiding aan de slag.

0 reacties:

Een reactie posten