5 ontwerpers voor de nieuwe Kortrijkse bibLLLiotheek











Vijf ontwerpteams mogen een schetsontwerp maken voor de 'bibLLLiotheek', een nieuw complex in Kortrijk met ondergrondse parkeergarage aan het Conservatoriumplein waar de nieuwe bieb en een centrum voor levenslang leren - vandaar de LLL in de benaming van het bouwproject - hun onderkomen zullen vinden. Wie het beste plan kan voorleggen zowel op vlak van stedenbouw, architectuur en duurzaamheid, wordt laureaat en mag zijn plannen ten uitvoer brengen.

Het nieuwbouwproject komt op een wel heel cruciale plek in de binnenstad (zie geel op de luchtfoto). Daarom krijgen de ontwerpers de bijkomende opdracht om een masterplan voor de stationsomgeving (zie blauw en geel op de luchtfoto) op te maken.

Vorige maand heeft de stad Kortrijk een oproep naar kandidaat-ontwerpers gepubliceerd. Eind augustus zal de stad samen met haar partners vijf kandidaten aanduiden die een ontwerpschets en masterplan kunnen uitwerken. Begin volgend voorjaar zal de stuurgroep van het bouwproject, op basis van een deskundige jury, een laureaat aanduiden. De bouw van de 'bibLLLiotheek' zal ten vroegste in 2011 op gang komen.

Een volledige stand van zaken omtrent de nieuwe Kortrijkse bieb vindt u op pag. 4 van de Kortrijkse stadskrant, die kunt u hier downloaden (pdf 3.3mb).

(bron: Stadskrant Kortrijk, juli 2008)

0 reacties:

Een reactie posten