Gebrand op koffie: van boon tot barista

Zo heet als de hel, zo zwart als de duivel, zo zuiver als een engel en zo zoet als de liefde, zo moet koffie zijn.

(Charles-Maurice de Talleyrand)

V.O.F. de Kunst wist het al langer dan vandaag: koffie is voor velen een dagelijks bakje troost, de ideale opkikker om de dag mee te beginnen. En nog meer dan bier of wijn, kan koffie de ganse dag door gedronken worden. Koffie verrast immers altijd ...

In hun koffiebranderij Viva Sara brengen Bart en Peter Deprez de kunst en tradities van het koffiebranden weer tot leven. Maar hoe zet je nu een lekker kopje koffie? Houdt koffie je echt wakker? Waarom bestaan er zoveel koffiesoorten? En welke smaakt nu eigenlijk het beste?

In 'Gebrand op koffie: van boon tot Barista' proberen deze barista's u een antwoord te geven op al deze vragen. Samen met auteur Stefaan van Laere gidsen ze u op boeiende wijze doorheen de wereld van koffie. Het boek biedt u een overzicht van de geschiedenis van koffie, de belangrijkste koffielanden, het ingewikkelde productieproces en over de ontelbaar verschillende soorten, smaken en geuren die er bestaan. Een aanrader voor ieder die zich wil verdiepen in de oorsprong en de kunst van het koffiezetten of voor ieder die met smaak kan genieten van een lekker kopje koffie!

Zelfs een aantal originele en smakelijke recepten ontbreken ook niet in dit boek. Koffie combineren met citroen of vlees, waarom niet?

Dus vanaf nu kent ook u het geheim van dé perfecte Irish Coffee!

(Bron: tekst cover)

0 reacties:

Een reactie posten