Kortrijk Congé in buurtbibliotheek Blauwe Poorte











Op zaterdag 12 en zondag 13 juli, van 19u t.e.m. 07u, gaat de 3e editie van Kortrijk Congé door en dit van zonsopgang tot zonsondergang, voor jong en oud. Ditmaal gaat het festival door in het park De Blauwe Poort (Doorniksesteenweg 15, ongeveer 1 km van de Grote markt).

Op verassende locaties in en rond het park kunt u genieten van een gevarieerde mix van activiteiten: van geweld(ad)ige openluchtcinéma of een literaire installatie over kindervoorstellingen in-'t-water tot een top-design-expo. Van hedendaagse dans op een parking over een internationale partyband op het podium tot een fluitconcert-installatie in het gras. Van een nachtelijke trektocht met Overal Kunst over een sprookjescarrousel tot een theatraal concert bij ochtendgloren. Het uitgebreide programma van deze tweedaagse kunt u raadplegen op www.kortrijkconge.be.

Ook de bib is van de partij met "Twee in één", een dagboekeninstallatie met performance door Piet en Lode Vandecasteele. Hiervoor werkte de bib nauw samen met vzw Wit.h. De installatie is doorlopend te bekijken op zaterdag 12 juli van 22u t.e.m. 01u in buurtbibliotheek De Blauwe Poort (Halenplein 8 Kortrijk, aan de rand van het park. De performance gaat op dezelfde locatie door en dit om 22u en 23u.

Kortrijk Congé wordt georganiseerd door diverse actoren: KunstenCentrum Buda, het Cultuurcentrum, De Kreun, Het Pakt, Passerelle, De Unie der Zorgelozen en diverse diensten van de Stad Kortrijk, waaronder uiteraard ook de Kortrijkse bib.

Meer info: www.kortrijkconge.be

0 reacties:

Een reactie posten