Focus op: Kranten & tijdschriften in de leeszaal

Wie de actualiteit op de voet wil volgen, kan dagelijks terecht in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek (op de eerste verdieping).

In de leeszaal vindt u dagelijks verschillende kranten, vers van de pers: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen, De Standaard, De Morgen, De Tijd (niet op maandag), Krant van West-Vlaanderen & Kortrijks Handelsblad (verschijnt wekelijks), Le Soir, Le Monde, The Times en het NRC Handelsblad.
Alle kranten worden gedurende drie maanden bijgehouden en bovendien wordt Het Nieuwsblad per maand ingebonden en integraal bewaard in het leeszaalmagazijn.

Uw bibliotheek is ook geabonneerd op een 400-tal tijdschriften, over allerlei uiteenlopende onderwerpen: film, muziek, hobby, informatica, lifestyle, natuur, politiek, gezondheid, wonen & (ver)bouwen, toerisme, media, cultuur, enz.
Muziek- en jeugdtijdschriften horen thuis in de afdelingen Jeugd en Beeld & geluid; alle andere tijdschriften kan u komen lezen in ... de leeszaal.

Ook de financiële tijdschriften (De Belegger, Budget Week, Budget & Recht, Cash, Moneytalk) of computertijdschriften (Clickx, Computer Idee, C'T, FWD, PC Magazine) worden heel vaak geraadpleegd.


Jaarlijks komen er ook nieuwe tijdschriften bij, rekening houdend met de vele aankoopsuggesties van leeszaalbezoekers. Zo werden Computer Idee, Dag Allemaal, Libelle en Skepp recentelijk aan ons aanbod toegevoegd.
In de leeszaal worden tijdschriften van een lopende jaargang niet uitgeleend. Zo kan iedereen genieten van het uitgebreide aanbod en krijgt iedereen de kans om ook de recente nummers te lezen. (In de buurtbibliotheken worden tijdschriften wel uitgeleend.) Oudere tijdschriften worden wel ontleend, maar enkel onder bepaalde voorwaarden.

Natuurlijk kan u in de leeszaal ook gebruik maken van onze internetcomputers. Surfen op het internet of werken met de tekstverwerker kan hier zonder problemen. Wie krantenartikels, recensies, boekbesprekingen of auteursgegevens zoekt, kan die informatie bijvoorbeeld makkelijk terugvinden in de digitale databanken Biblion of Mediargus.
Ook heel wat documentatiemappen, naslagwerken (encyclopedieën, woordenboeken, stratenatlassen, ...) en overheidsinfo kunnen hier geraadpleegd worden. U kan hier eveneens al uw documenten komen kopiëren, uitprinten of zelfs inscannen. En voor studenten is de leeszaal trouwens een geliefkoosde plek om in alle rust te komen studeren!

Meer info op www.kortrijk.be/bibliotheek of bij de leeszaalmedewerkers.

1 opmerking:

  1. Uw bibliotheek is ook geabonneerd op het Esperanto-tijdschrift "Monato".
    Monato is een onafhankelijk internationaal tijdschrift over politiek, economie en cultuur. Het verschijnt maandelijks in de internationale taal Esperanto en heeft lezers in 65 landen.

    Het maandblad is opgericht in 1979 door de Duitser Stefan Maul.

    De buitenlandse artikels worden door autochtone medewerkers geschreven, en staan dus borg voor informatie uit eerste hand.

    Monato heeft 100 constante medewerkers en correspondenten in 45 landen. Er worden alleen artikels aanvaard die origineel in het Esperanto zijn geschreven. Het maandblad wordt uitgegeven door de Vlaamse Esperantobond, Frankrijklei 140, B-2000 Antwerpen.

    De hoofdredacteur is Stefan Maul, Pferseer Str. 15, D-86150 Augsburg.

    BeantwoordenVerwijderen