Dagboeken van George Orwell online

Het is dag op dag zeventig jaar geleden dat George Orwell (1903-1950) begon te schrijven in zijn dagboeken, iets wat hij bleef doen tot in 1942.
Speciaal voor deze gelegenheid heeft The Orwell Price een blog gelanceerd, orwelldiaries.wordpress.com.
Hierop kan u dagelijks een aantal fragmenten lezen uit Orwell's persoonlijke dagboeken. De komende vier jaar zal men de blog nauwgezet verder aanvullen, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de chronologie in de oorspronkelijke dagboeken.
Verder zal de blog ook heel wat persknipsels en aantekeningen bevatten die Orwell's leven en werk in die periode nog verder zullen toelichten.

In zijn dagboeken heeft de beroemdste Britse romanschrijver en essayist het over allerlei uiteenlopende zaken: over de armoede waarin hij leefde en de daarmee gepaarde politieke gebeurtenissen in de wereld, over zijn afkeer voor het fascisme en de verwoestingen van de oorlog, over de hem omringende fauna en flora, zijn werk en interesses, ... Orwell's dagboekaantekeningen zijn een waar ooggetuigenverslag van de jaren '30 en '40 en bieden een interessante kijk op het leven van George Orwell.

0 reacties:

Een reactie posten