KV Kortrijk: van titel tot titel

De Koninklijke Voetbalclub Kortrijk (KV Kortrijk) werd opgericht in mei 1971 en meteen in hun eerste seizoen werden ze kampioen. In de jaren die volgen kende de club heel wat hoogte- en laagtepunten, uitschieters en afknappers, heroïsche overwinningen en ongelukkige nederlagen. Maar na 37 jaar - op 4 mei 2008 werden ze eindelijk nog eens kampioen, ditmaal in tweede klasse.

Tussen beide kampioenstitels in ligt dus een ware geschiedenis, een boeiend verhaal van sport en mensen, van voetballers en trainers, van bestuursleden en supporters.

De Kortrijkse sportjournalist Eddy Soetaert schreef hun geschiedenis neer, met een enthousiasme die kenmerkend is voor een ware sportfanaat. Zijn verhaal wordt visueel ondersteund door het unieke beeldmateriaal van sportfotograaf Marcel Anckaert.

In KV Kortrijk, van titel tot titel komen zovele namen weer tot leven, van André van Maldeghem tot Hein Vanhaezebrouck, van Boudewijn Braem tot Ernest Nfor. Een interessant lees- en kijkboek voor de trouwe supporters en andere geïnteresseerden die de club een warm hart toedragen.

(bron: tekst omslag)

3 opmerkingen:

  1. Beste,
    Hoe kan ik nog aan een dergelijk exemplaar geraken?
    Mvg,
    Hannes Baert

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste, ik heb zo een exemplaar dat ik eventueel wel wil verkopen

      Verwijderen
  2. Beste,

    Eveneens van mijn kant is er ook nog interesse voor een exemplaar "KV Kortrijk, van titel tot titel"??? Groeten, Kurt Eeckhout

    BeantwoordenVerwijderen