Stripactie "De Andere Strip"








Van 12 augustus tot 12 september loopt in gans Vlaanderen een speciale stripactie: De Andere Strip. Het doel van de actie is vooral om het minder bekende genre van graphic novels ("stripromans") en manga te promoten en te introduceren bij het grote, Vlaamse publiek. Hierbij wordt een sterk gevarieerde selectie van 24 vertaalde en ook Vlaamse graphic novels aangeboden. De actie is een initiatief van De Stripspeciaalzaak in samenwerking met Boek.be en Humo.

Op de startdatum van de actie, 12 augustus, verschijnt in weekblad Humo een 20 pagina's tellende, uitneembare middenkatern die gewijd is aan het genre. Deze special bevat voor elk van de 24 geselecteerde titels een kortingsbon waarmee lezers naar deelnemende, Vlaamse boekenwinkels en stripspeciaalzaken kunnen trekken. Boek.be organiseert vanaf 12 augustus ook een stripwedstrijd waarbij deelnemers kans maken op één van de 24 stripromans.

Ook in de Kortrijkse bib volgen we het genre al geruime tijd op en vindt u al een mooi aanbod terug van stripromans. In de stripafdeling van de bib vindt u tientallen graphic novels en manga; een aanbod dat dit jaar nog fors wordt uitgebreid.

0 reacties:

Een reactie posten