Symbaloo: uw digitaal bureaublad

Symbaloo

Symbaloo is een soort digitaal bureaublad, helemaal in web 2.0 stijl, waar al uw favoriete links mooi en overzichtelijk gepresenteerd worden via gekleurde blokken. De naam Symbaloo werd afgeleid van een oud Grieks werkwoord dat 'verzamelen' of 'bij elkaar brengen' betekent.

SymbalooElke gebruiker kan de startpagina's naar eigen smaak en voorkeur aanpassen: nieuwe blokjes maken en ontwerpen, aanvullen met nieuwe websites en widgets, rss-feeds toevoegen, verschillende tabbladen aanmaken, enz.
Ook kan u een of meerdere bureaubladen publiek maken, om zo te delen met andere internetgebruikers.

Het is trouwens niet nodig om u te registeren want alle instellingen worden bewaard via cookies. Toch is het aangeraden om even een (gratis) account aan te maken, om vanaf verschillende computers je persoonlijk bureaublad te kunnen raadplegen.

Symbaloo is gewoon een leuk en uiterst eenvoudig concept. Of zoals ze zelf zeggen op hun website: "Zo simpel dat je het zelf had kunnen verzinnen!". Meer uitleg vindt u op www.symbaloo.be en in onderstaand filmpje:


2 opmerkingen:

  1. Het origineel (www.netvibes.com) vind ik toch stukken beter dan die startpagina.nl vertaling... BTW : Hebben jullie een publieke symbaloo account ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de Kortrijkse bib proberen we momenteel beide uit, dus zowel Netvibes als Symbaloo. Symbaloo vinden we het leukst om mee te werken (lees: gebruiksvriendelijker) maar Netvibes biedt volgens ons dan wat meer opties op het gebied van uitbreidingen (RSS feeds, Flickr, ...).

    Onze accounts zijn momenteel nog niet publiekelijk toegankelijk, we werken nog even door om het resultaat in zgn. béta beschikbaar te stellen.

    Wordt zeker vervolgd dus!

    BeantwoordenVerwijderen