Het Mooiste Woorden Boek

Gisterenavond werd in Antwerpen ' het Mooiste Woorden Boek' voorgesteld aan het publiek, een verzamelbundel van 146 poëzieteksten over diverse thema's als 'Ach, de liefde', 'Nieuw leven', 'Het grote gemis' en 'De tijd gaat voorbij'.

"We wilden een boek maken waar het grote publiek iets aan heeft", zeggen initiatiefnemers Eddy Van Gestel en Gerty Christoffels. "Een boek waarin je troost of inspiratie kan vinden op momenten dat je misschien zelf de woorden niet vindt. Zo staan er gedichten in en teksten voor de grote en kleine momenten in het leven."

Van Gestel benadrukte ook dat ze helemaal geen mensen met een literaire achtergrond zochten, maar wel mensen van vlees en bloed met een groot hart: Yves Desmet, Willem Vermandere, Staf Nimmegeers, Sigrid Spruyt, Paula Sémer, Paul Jacobs, Pat Donnez, Mark Eyskens, Kardinaal Danneels, Jos Geysels, Johnny Voners, Jill Peeters, Jef Neve, Jacqueline Goossens, Ivo Pauwels, Ingeborg T.M. Sergeant, Guy van Sande, Gerard Bodifée, Bo Coolsaet, Barbara Sarafian, Antje de Boeck en Gerty Christoffels en Eddy van Gestel zelf.

Zo schrijft Paula Sémer op anekdotische en ontroerende wijze over erg persoonlijke dingen. En Johnny Voners aarzelde lang om mee te werken, maar verraste uiteindelijk iedereen met een aantal fantastische teksten.

'het Mooiste Woorden Boek' is uitgegeven bij Het Bronzen Huis, in samenwerking met radio 1.

(bron: deredactie.be)

0 reacties:

Een reactie posten