Op de schouders van reuzen: "de plagiaatwedstrijd











"We zijn dwergen die op schouders van reuzen staan, om verder te kunnen zien." (quote gestolen door Isaac Newton)

Het Nederlandse, literaire tijdschrift 'Op Ruwe Planken' organiseert, i.s.m. het literair festival 'De Wintertuin', een wel heel ongewone wedstrijd: "de plagiaatwedstrijd". Hiermee daagt het tijdschrift iedereen uit om de criminaliteit in te gaan, de "literaire criminaliteit" welteverstaan.

De plagiaatwedstrijd nodigt iedereen uit om een kortverhaal te ontwerpen van maximaal 2.000 woorden, dat geheel bestaat uit gestolen zinnen of passages uit romans, krantenartikelen, songteksten, etc. U maakt dan kans op de hoofdprijs van 150 euro aan boekenbonnen. Het winnende kortverhaal wordt ook integraal gepubliceerd in het tijdschrift Op Ruwe Planken.

De wedstrijd vindt zijn oorsprong in het onlangs gepubliceerde boek "Onderlangs" van de Tilburgse kunstenaar Paul Bogaers, dat geen enkele door hem geschreven zin bevat maar bestaat uit allerlei zinnen uit zowat 243 oude, obscure boeken die door de kunstenaar herschikt werden.

1 november is de deadline voor het indienen van een kortverhaal, het volledige wedstrijdreglement vindt u hier. De bekendmaking van de winnaar van de Plagiaatwedstrijd vindt plaats tijdens het Wintertuinfestival (22 november - 1 december 2008).

Meer info: www.opruweplanken.nl/?p=83, http://www.wintertuin.nl/

0 reacties:

Een reactie posten