Lezen voor iedereen







Ongeveer 15% van de jongeren en volwassenen in Vlaanderen hebben moeite met lezen. De oorzaak ligt vaak bij leer-, lees- of praktische problemen, omdat ze te weinig hebben opgepikt op school of omdat ze een andere moedertaal hebben.

De nieuwe uitgeverij Lezen voor Iedereen heeft precies dit doelpubliek voor ogen. Onlangs brachten zij ook hun eerste boek op de markt: Verhalen van Herman Brusselmans. De vormgeving van het boek valt meteen op, de verhalen zijn immers in vers-achtige vorm geschreven om de leeservaring te vergemakkelijken en tegelijk ook te stimuleren.

De Nederlandse uitgeverij Eenvoudig Communiceren, het moederbedrijf van Lezen voor Iedereen, publiceert al 15 jaar boeken, kranten, gidsen en brochures die gericht zijn op jongeren en volwassenen die minder goed lezen. Op de website van beide uitgeverijen kunt u hun uitgebreide catalogus terugvinden en ook telkens de eerste 10 bladzijden van de publicaties downloaden.

In de catalogus van de Kortrijkse bibliotheek vindt u een ruim aanbod boeken en publicaties terug van deze uitgeverijen. Het aanbod "makkelijk/aangepast lezen" volgen we ook actief op.

(via: Cutting Edge)
Meer info: www.lezenvooriedereen.be, www.eenvoudigcommuniceren.nl

0 reacties:

Een reactie posten