Uw grootste taalergernis

De stemronde van de vaagtaal-verkiezing 2008 is gestart. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op één van de vijftig genomineerde taalergernissen. De vaagtaalverkiezing 2008 is voor iedereen die af wil van onduidelijke, dubbelzinnige, misleidende, overbodige en storende taal.

Tot en met 1 november 2008 kan iedereen via www.vaagtaal.nl stemmen op één van deze vijftig woorden en uitdrukkingen. De uitslag van de vaagtaal-verkiezing is op vrijdag 14 november 2008. Het winnende woord of de winnende uitdrukking krijgt de titel Vaagste Vaagtaal van 2008.

Vaagtaal is het gebruik van woorden en uitdrukkingen die onduidelijk, dubbelzinnig, misleidend, overbodig of storend zijn. Veel schrijvers van zakelijke teksten lijden aan vaagtaal en besmetten andere schrijvers via hun teksten. Vaagtaal is namelijk een loa, een door lezen overdraagbare aandoening. Tekstsoorten die vaak vol staan met vaagtaal zijn beleidsbabbels, managementspeak, personeelspraat, ambtenaritis, nieuwsgeneuzel, onderwijslingo en reclamegereutel.
Kijk voor meer informatie over vaagtaal op www.vaagtaal.nl.

De vaagtaal-verkiezing is een initiatief van www.tekstridder.nl. Het doel van de vaagtaal-verkiezing is schrijvers op een leerzame én leuke manier duidelijk te maken hoe teksten verbeterd kunnen worden en hoe teksten op lezers overkomen.

Info: info@vaagtaal.nl, www.vaagtaal.nl

0 reacties:

Een reactie posten