Boekenbeurs 2008

Morgen gaat het grootste Boekenfeest van België weer van start en wordt Antwerp Expo opnieuw omgetoverd in een waar boekenpaleis. Van vrijdag 31 oktober tot en met dinsdag 11 november zullen ruim honderden binnen- en buitenlandse auteurs er acte de présence geven en meer dan 60.000 boeken liggen alvast klaar om door u ontdekt te worden.

Zoals elk jaar zijn er opnieuw een aantal themadagen gepland en tijdens de leerkrachtendagen zijn er ook nu weer heel wat boek- en methodepresentaties, lezingen en workshops voor alle schoolvakken.
De Boekenverdieping heeft dagelijks een bijzonder gevarieerd programma voor ons in petto en de kinderen worden in de watten gelegd met het speciale Kidz-programma.

U kan trouwens supermakkelijk uw weg op de beurs uitstippelen aan de hand van de nieuwe Kidz Route en Razend Spannende Route. Deze Routefolders stippelen niet alleen de wandelroute uit langs stands die kinderboeken en spannende boeken aanbieden, ook de de signeerlijsten van kinder- en jeugdauteurs worden er overzichtelijk opgesomd.

Natuurlijk zijn er ook heel wat signeersessies gepland: Koen Crucke, kardinaal Danneels, Nicci Gerrard, Arnon Grunberg, Piet Huysentruyt, Johny Voners en nog heel wat andere auteurs worden wellicht dé populairste trekpleisters op deze Boekenbeurs!

Dit jaar werd ook de website volledig vernieuwd en een pak interactiever gemaakt. Het is een echte Boekencommunity geworden waar boekenliefhebbers zich thuis moeten voelen en met elkaar in contact kunnen komen.
Zo zijn er online toegangstickets te bestellen, zijn er heel wat boekencasts, video- en audiofragmenten te bekijken, vindt u auteursinformatie terug, kan u zelf boekenlijstjes samenstellen en reageren op fora of blogs, ... Ook zullen een tiental Boekenbloggers, waaronder Friedl' Lesage, Jan Simoen en Joke van Leeuwen, regelmatig verslag uitbrengen over hun leven als schrijver, journalist of boekenvakkers.

Eén ding staat vast, ook de 72ste Boekenbeurs staat garant voor 12 dagen puur boekenplezier voor jong en oud!

Boekenbeurs 2008 - Antwerp Expo
Van 31 oktober tot en met 11 november 2008
Dagelijks van 10u tot 18u (op 04/11 en 06/11 nocturnes tot 22u)

Enkele sfeerbeelden Boekenbeurs 2007


Alle informatie over de Boekenbeurs is te vinden in de gratis Beursgids die u hier kan downloaden (pdf, 1.83 MB). Up-to-date overzichten vindt u terug op www.boekenbeurs.be

(bron tekst www.boekenbeurs.be)

0 reacties:

Een reactie posten