"De Borstenclub", monoloog - CK* Kortrijk

Eén vrouw op het podium, moederziel alleen, één maatschappelijk thema: “Kanker”. Een aantal borstkankerpatiënten ontmoeten mekaar in deze monoloog. De verschillende vrouwen vertellen over hun leven met borstkanker, hun strijd tegen de ziekte en het enige alternatief dat ze hebben: een onverbiddelijke levenslust. In de wachtzaal van een kankerafdeling kruisen ze mekaar en vertellen ze elk hun eigen verhaal. Dokters, patiënten, ex-patiënten, familieleden, ze komen allemaal langs met hun eigen ontroerend én grappig verhaal.

“Kanker is niet om mee te lachen, maar ik heb ook niet altijd goesting om te zitten bleiten”. Dat zegt één van de personages. “Kanker hebben is geen weekendfilm”

Het boek "Borstkanker en Boezemblues" van Kristien Van den Bon , vormt de inspiratiebron voor deze voorstelling. Aangevuld met waargebeurde verhalen en ervaringen is ‘De Borstenclub’ een herkenbare voorstelling voor iedereen die van dichtbij of veraf geconfronteerd wordt met borstkanker. Aan deze voorstelling is ook een tentoonstelling gewijd in de Foyer van de Kortrijkse schouwburg.

Tekst: Peter Perceval & Kristien Van den Bon - Regie: Peter Perceval
i.s.m. de Kortrijkse Seniorenraad

Datum: vr 24/10
Uur: 20u15
Locatie: Schouwburg Kortrijk
Prijs: € 13

Meer info & tickets: Cultuurcentrum Kortrijk

0 reacties:

Een reactie posten