De vertelsels van Baker de Bard

Goed nieuws voor alle fans van Harry Potter!

De Nederlandse vertaling van The Tales of Beedle the Bard zal immers op 14 februari 2009 verschijnen onder de titel De vertelsels van Baker de Bard.

In De relieken van de dood (het zevende en laatste Harry Potter boek) schreef J.K. Rowling al over De vertelsels van Baker de Bard. In dat verhaal kwamen we toen te weten dat Albus Perkamentus na zijn dood het eeuwenoude sprookjesboek naliet aan Hermelien Griffel om haar vrienden te helpen bij het vernietigen van Voldemorts relieken.


Het boek zal vijf verhalen bevatten: De fontein van het fantastische fortuin, De heksenmeester met het harige hart, De tovenaar en de hinkelpan, Knabbeltje Babbeltje en de schaterende stronk en Het verhaal van de drie gebroeders.


J.K. Rowling zag het maken van de vijf sprookjes als een prachtige manier om afscheid te nemen van Potter.
Oorspronkelijk bestonden er maar zeven exemplaren van De Vertelsels, stuk voor stuk met de hand geschreven door J.K. Rowling zelf. Deze unieke manuscripten werden vorig jaar geveild voor een goed doel en Internetboekhandel Amazon kocht daarbij een exemplaar voor maar liefst 2,4 miljoen euro, een record voor een modern literair manuscript.


Na de veiling oefenden fans wereldwijd druk uit op de schrijfster om De Vertelsels van Barend de Bard ook voor het grote publiek beschikbaar te maken.



J.K. Rowling leest voor uit
'De vertelsels van Baker de Bard'

1 opmerking:

  1. geweldig die vrouw hoe zij zoon mooi verhaal heefd kunnen maken ik ben een fan en ik blijf een fan

    BeantwoordenVerwijderen