Griezel mee in 1302

Tijdens de herfstvakantie zoeken ouders wellicht naar een leuke activiteit voor hun kroost. Aan Halloween toestanden geen gebrek! Maar als je wilt griezelen met een tikkeltje meer, dan kun je in het museum Kortrijk 1302 terecht, voor een educatief en historisch verantwoord parcours vol griezels en geesten.

Wist je dat het lijk van Willem van Gulik na zijn dood in 1304 nooit teruggevonden werd? In die tijd was men er stellig van overtuigd dat zijn geest nog rondwaarde. Tijdens zijn leven bestudeerde Willem trouwens astronomie en sterrenwichelarij.

Tijdens de herfstvakantie maak je in het museum Kortrijk 1302 kennis met bloedstollende verhalen uit de tijd van de Guldensporenslag. Kinderen krijgen een tovenaarshoed opgezet om op een veilige manier de griezels en geesten tegemoet te gaan. Ter plaatse worden je zenuwen verder op de proef gesteld! Slechts door je handen in een ton te stoppen vind je tussen allerlei griezeligs de oplossingen van onze raadsels. Verzamel deze stukken tot een amulet, die je tegen verder onheil zal behoeden.

Griezelen in 1302 / Museum 1302 - Begijnhofpark Kortrijk / iedere dag van 28 oktober t.e.m. 2 november / open van 10u tot 17u / gratis voor kinderen tot 13 jaar - jongeren (13-26 jaar): € 1 - volwassen: € 6 - senioren € 4.

Tip: op de Muzeum Zondag 2 november 2008 is dit uitzonderlijke parcours GRATIS voor IEDEREEN toegankelijk van 14u tot 17u.

0 reacties:

Een reactie posten