Makkelijk(er) lezen in de leeszaal

Oktober is de maand van de toegankelijkheid in Kortrijk. Met een grote sensibiliseringscampagne, rond fysieke toegankelijkheid én dienstverlening rond toegankelijkheid, wil men van Kortrijk 'De meest toegankelijke stad maken'.

Op de portaalsite www.toegankelijkkortrijk.be worden alle initiatieven gebundeld. U kan er ook nagaan welke gebouwen en parkeerplaatsen toegankelijk zijn, waar men terecht kan voor meer informatie of welke diensten extra inspanningen leveren op vlak van toegankelijkheid.

Ook in de bib leveren we extra inspanningen voor blinden en slechtzienden. Naast een ruime collectie groteletterboeken stond er in de leeszaal al een beeldschermloep, waarmee tekst en afbeeldingen vergroot kunnen worden.

Sinds kort beschikt de bibliotheek nu ook over een daisyspeler, een professioneel voorleesapparaat én een computer met gespecialiseerde vergrotingssoftware.
Via deze computer, mét extra groot beeldscherm (24"), kunnen websites en digitale teksten extra groot worden weergegeven. En met de geavanceerde spraaktechnologie kan de computer u die ook gewoon voorlezen.


Meer info op www.toegankelijkkortrijk.be en www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten