Fotoparcours "Kortrijk bezet 14-18"

In november 2008 herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog, exact 90 jaar geleden. De oorlog van 14-18 betekende voor de inwoners van Kortrijk vier lange jaren van bezetting en ellende. De stad was slechts enkele tientallen kilometers verwijderd van het front en was een belangrijke uitvalsbasis en rustplaats voor het Duitse leger. Het dagelijks leven in de stad werd getekend door Duitse verordeningen, opeisingen en een gebrek aan levensmiddelen.

Ter gelegenheid van deze belangrijke herdenking werkte de Kortrijkse Erfgoedcel een fotoparcours uit dat vooral de aanwezigheid van de Duitse bezetter in Kortrijk en de impact van de bezetting op de stad illustreert. Een aantal van de gebruikte foto's komen uit de uitgebreide fotocollecties van de Kortrijkse bibliotheek.

Het parcours kan doorlopend bezocht worden van 11 november t.e.m. 14 december 2008. De affiche met een beschrijving van de foto's en het parcours kunt u hier downloaden (pdf, 0.7MB).

Meer informatie over dit project en andere activiteiten van de Erfgoedcel Kortrijk vindt u op: www.erfgoedcelkortrijk.be.

1 opmerking:

  1. Dag,
    het parcours kan nu al bezocht worden! de opbouw is bijzonder vlot verlopen.

    BeantwoordenVerwijderen