Het Penhuis: Koenraad Goudeseune - 16 november

Op 16 november is de Vlaamse dichter en prozaschrijver Koenraad Goudeseune te gast in Het Penhuis. Hij debuteerde in 1993 met 'Vuile was' waarin hij zijn Ieperse jeugdjaren in kaart bracht. In 1999 volgde 'Onuitsprekelijk is wat wij over de liefde zeggen' waarin hij putte uit eigen correspondentie.

Recentelijk verscheen het vervolg op dit boek met 'Het boek is beter dan de vrouw'. Hierin zijn brieven opgenomen die werden geschreven aan vrienden, auteurs, vriendinnen en zijn uitgever. Hij vertelt er ook over dagelijkse gebeurtenissen, zijn gevecht met de pen en zijn afkeer voor de dagelijkse routine.

Naast proza trekt Goudeseune ook de aandacht met zijn poëzie. Zijn meest recente dichtbundel 'Zen uit eigen werk' werd bekroond met de Publieksprijs voor de beste poëziebundel van het jaar 2005.

Dirk Clement, dichter en essayist, is gastheer van dienst. Hij zal Koenraad Goudeseune aan de literaire tand voelen. Een gebeurtenis om naar uit te zien!

(via: Het Penhuis)

Het Penhuis: Koenraad Goudeseune - Oranjerie Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk - 10u30 - Reservatie: Cultuurwinkel, Schouwburgplein 14, Kortrijk - gratis

Update: foto's van deze bibliotheekactiviteit vindt u op onze Flickr fotopagina

0 reacties:

Een reactie posten