Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2008

Leuven is vanaf zaterdag weer helemaal in de ban van de (kort)film tijdens de 14e editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven (IKL).

Op de affiche staan zo'n 35 filmcompilaties van anderhalf uur: Comedy Shorts (humoristische korfilms), kortfilms voor kinderen, Animations Nations (internationale animatiefilms), clips, documentaires, viral video's, The Labo (niet-narratieve films), een special rond IJsland.

Alle filmpjes worden in 5 verschillende zalen van het Leuvense Kunstencentrum Stuk vertoond. En in het festivalcafé kan u altijd terecht voor heel wat gratis optredens en vertoningen.

Het Kortfilmfestival is ook al jarenlang dé belangrijkste (kort)filmtalentenjacht in Vlaanderen en Europa. Voor deze competitie zal in totaal voor meer dan 270 000 EUR aan prijzen worden uitgereikt aan de jonge filmregisseurs.

Ook het tijdschrift Humo reikt voor de derde keer de Humo Award uit. De winnende regisseur van deze felbegeerde trofee gaat naar huis met 1000 EUR. De vier genomineerde filmpjes kan u online bekijken via www.humo.be/kortfilm.


Kortfilmfestival Leuven
29 november - 06 december 2008

Raadpleeg hier het programma of download de folder (.pdf, 2MB)

0 reacties:

Een reactie posten