Literaire prijzen op een rijtje

Ziekzoekers gaat over een kwekersfamilie in de Bollenstreek. De zoon neemt het bedrijf over van de vader en vanuit verschillende (tijds)perspectieven worden de familierelaties blootgelegd. Dit gebeurt op soms hilarische en pijnlijke wijze. Alle familieleden in het boek verlangen naar genegenheid, maar door allerlei misverstanden en gebeurtenissen zijn ze niet in staat die aan elkaar te geven.  De Anton Wachterprijs 2008 werd uitgereikt aan Anne-Gine Goemans voor haar roman Ziekzoekers. De vakjury, waaronder Maarten 't Hart, verkoos haar prozadebuut uit ruim honderd inzendingen.

Deze tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire debuut werd vernoemd naar Anton Wachter, alter ego van de bekende Nederlandse schrijver Simon Vestdijk.

Meer info op www.antonwachterprijs.nl


De Stichting geschiedenis kinder- en jeugdliteratuur reikt jaarlijks de Hieronymus van Alphen-prijs uit aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de bevordering en verbreding van de kennis over of het behoud van oude kinder- en jeugdboeken.
Theo Gielen ontving dit jaar de prijs voor zijn vele werk, studie en publicaties op het gebied van de kinder en jeugdliteratuur.

Meer info op www.hetoudekinderboek.nl

Vorige week werden de Klara-Muziekprijzen 2008 uitgereikt uit in Studio Marconi in het Omroepcentrum in Brussel. Graindelavoix werd met hun cd Poissance d'amours verkozen tot Beste Vlaamse productie. Ook kregen ze de Klara-Publieksprijs 2008.
Een overzicht van alle winaars vindt u hier.

Meer info op www.klara.be

0 reacties:

Een reactie posten