Putsch in Kortrijk!














In Kortrijk wonen en studeren duizenden jongeren. De Kortrijkse cultuurhuizen spelen daar gretig op in door een aantrekkelijke affiche op te stellen en gul te zwaaien met kortingen. Ondanks de vele inspanningen blijven jongeren en studenten rondlopen met de gedachte dat er weinig of niets te beleven valt in Kortrijk. Straffer nog, 70% van de jeugd (17- 20 jaar) neemt nooit deel aan activiteiten van de Kortrijkse cultuurorganisatoren. Vanaf volgend jaar zou het tij wel eens kunnen keren, want vandaag is het moment aangebroken om een putsch te plegen in de cultuurhuizen van Kortrijk.

Je hebt een subliem idee om de foyer van de stadsschouwburg aan te kleden. Je broedt al lang op een theaterproductie, maar bij gebrek aan een podium en ondersteuning geraak je maar niet uit de startblokken. Jij en je makkers zijn wereldkampioenen in het shaken van cocktails en willen wel eens een receptie opluisteren. Je bent op zoek naar een publiek voor je gitaarcapriolen. Overval dan één van onderstaande cultuurhuizen (zie onder) en doe je ding. tien cultuurhuizen staan met plezier een deel van hun werking af aan jonge en creatieve jongeren.

Deelnemende cultuurhuizen zijn: De Kreun, Muziekcentrum Track, Team Jeugd Kortrijk, Cultuurcentrum Kortrijk, Theater Antigone, Kunstencentrum Buda, het Erfgoedhuis, Passerelle, Broelmuseum en uiteraard ook de bibliotheek.

Mail tegen 17 december je voorstel naar putsch@kortrijk.be en voor je het weet, mag je familie en vrienden uitnodigen naar je vernissage, toneelstuk, stand-up comedy, debatavond,…. Je wordt uitgenodigd voor een gesprek begin 2009 waar er samen gekeken wordt naar uitvoerbaarheid en een concrete datum.

Meer info: www.kortrijk.be/putsch

0 reacties:

Een reactie posten