Stripvos 2008

Op 22 november werden de jaarlijkse Stripvosprijzen uitgereikt. Dit jaar gingen die naar het Vlaams Fonds voor de Letteren, het stripalbum "Twee Koningskinderen" van Marvano en striptekenaar Jeff Broeckx.

De StripVos voor de meest verdienstelijke organisatie werd gewonnen door het Vlaams Fonds voor de Letteren.

De StripVos voor het beste Nederlandstalige album werd gewonnen door "Twee Koningskinderen" van Marvano, het derde deel van zijn Berlijncyclus.

De StripVos voor de meest opmerkelijke en rijkgevulde stripcarrière werd uitgereikt aan Jeff Broeckx. Naast eigen stripseries als Serge, Dag en Heidi, Sloeber, Waterland en Verdwaald in het Verleden werkte Broeckx als tekenaar voor Standaard Uitgeverij en was hij medewerker van Studio Vandersteen in de avonturenreeks Bessy en de reeks Bessy natuurcommando. Verder nam hij ook de reeksen Musti en Klein Suske en Wiske op de schouders.

De Stripvos is een jaarlijkse prijs die de beroepsvereniging voor striptekenaars, de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde uitreikt aan een persoon of vereniging die het stripverhaal op een positieve manier in de belangstelling heeft gebracht. De V.O. Stripgilde vierde dit jaar ook haar 30-jarig bestaan.
Een volledig rapport van de jury vindt u op de website van het V.O. Stripgilde.

2 opmerkingen: