100 boeken op Nintendo DS



Nintendo Europe heeft een nieuwe, opzienbarende titel aangekondigd voor de enorm populaire Nintendo DS spelcomputer: "100 Classic Book Collection". De spelcartridge zal 100 (Engelstalige) klassieke literaire werken bevatten van o.a. Charles Dickens, Jane Austen, William Shakespeare, Oscar Wilde, Lewis Caroll, Arthur Conan Doyle en Charlotte Bronte.

Het doorbladeren van de boeken gebeurt met de "stylus" (of "plastic griffel") van de Nintendo DS terwijl je de spelcomputer verticaal (net als een boek dus) moet vasthouden. De 100 Classic Book Collection zal bovendien uitgerust worden met WiFi-mogelijkheden die het in de toekomst mogelijk maken om draadloos extra literatuur te downloaden.

Vier jaar na de introductie van de draagbare console blijft de Nintendo DS ongekend populair. In november, de periode waarin zowel "Black Friday" en "Thanksgiving" vallen, verkocht Nintendo meer dan 1,5 miljoen exemplaren van de DS in de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal van 2009 wordt bovendien de inmiddels 3e variant van de console, de Nintendo DSi, op de westerse markt gebracht.

De Nintendo DS titel 100 Classic Book Collection wordt uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Harper Collins en verschijnt op 26 december 2008. Er zijn nog geen plannen voor een eventuele Nederlandse vertaling of de uitgave van Nederlandstalige boeken op Nintendo DS.

(via: Eurogamer)

Meer info: Nintendo Europe, Harper Collins

0 reacties:

Een reactie posten