386: Molière


(foto: (c) Stef Depover)

Op woensdag 17 december kunt u de theatervoorstelling "386: Molière" bijwonen in de Kortrijkse Schouwburg. 386: Molière is een literaire theaterproductie van het Mechelse theaterhuis 't Arsenaal.

De stukken van Molière (1622-1673) zijn al ontelbare keren opgevoerd. Op het eerste gezicht lijken zijn komedies lichte, ongevaarlijke schetsen. Maar niets is minder waar. Ze zijn vaak grilliger en bijtender dan we vermoeden. Veel meer dan een verstrooiing voor de bourgeoisie zijn het vaak controversiële en rebelse teksten waarin de gebreken van de burger keer op keer op de korrel worden genomen.

In 386: Molière nemen zes spelers alle rollen op zich en maken ze samen muziek. Deze voorstelling is geen reconstructie van hoe de stukken er ooit hebben uitgezien, maar een zoektocht naar wat ze vandaag nog kunnen betekenen, 386 jaar na de geboorte van de schrijver. Verschillende stukken van Molière passeren de revue en belichten zo meerdere aspecten van de burgerij. Wie in het eerste deel de pineut is, zit in het tweede deel in het andere kamp.

regie: Michael De Cock - spel en muziek: Katelijne Verbeke, Greg Timmermans, Evelien Van Hamme, MathijsScheepers, Jos Geens en Rudi Genbrugge

386: Molière - 17 december 2008, 20u15 - Schouwburg Kortrijk, schouwburgplein 14, Kortrijk - Tickets: €13 - Tickets bestellen: klik hier

0 reacties:

Een reactie posten