Unesco Artist for Peace: Lauren Child

De Britse Illustratrice en jeugdschrijfster Lauren Child (°1965) werd onlangs door de Unesco benoemd tot Artist of Peace.

Lauren Child reisde de afgelopen maanden over de hele wereld in opdracht van Unesco langs projecten voor kinderen in nood. Lauren Child: "Het is fascinerend om kinderen in verschillende landen te ontmoeten en met hen te praten over hoe zij hun eigen leven zien en om hen over hun ervaringen te horen vertellen. Ik vind het boeiend te horen hoe kinderen zich weten uit te drukken en je allerlei dingen vertellen. Ik vind het echt een privilege dit alles van zo nabij te kunnen meemaken."

Naar aanleiding van haar ervaringen ontwierp ze My Life Is a Story, een website waarop je al haar reizen kan nalezen. Ook laat Lauren Child er talrijke kinderen hun eigen levensverhaal vertellen, vaak schrijnende verhalen over kinderen van overal ter wereld die hun kindzijn wordt ontstolen door armoede, ziekte, uitbuiting, oorlog of gebrek aan onderwijs. De opbrengst van het hele project gaat naar het Unescoprogramma voor de opvoeding van kinderen in nood.

(via)

Meer info op www.mylifeisastory.org

0 reacties:

Een reactie posten