Boterhammen in de bib: Bart Demyttenaere

Op maandag 26 januari is het opnieuw Boterhammen in de bib, ditmaal met Bart Demyttenaere die het zal hebben over "De laatste zusters van Vlaanderen".

De katholieke kerk was eeuwenlang de spil van ons bestaan. Pastoors en nonnen bepaalden het verloop van vele cruciale levensmomenten; ze runden de obligate kerkdiensten, het hospitaal, de school, kortom het sociale leven. De laatste decennia kalft de positie van de kerk af, en daarmee ook het aantal dienaars van het geloof.

Bart Demyttenaere heeft in zijn boeken 'De laatste zusters van Vlaanderen' en 'Mannen van God' die overblijvende groep opgezocht voor een aantal boeiende gesprekken. 'De laatste zusters van Vlaanderen' is een kritisch en teder boek, waarin de lezer een blik wordt gegund achter de muren van een verborgen wereld.

Boterhammen in de bib: Bart Demyttenaere 26.01.2009 12u15 Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk 5 EUR Gelieve vooraf te reserveren bij de Cultuurwinkel Kortrijk of bestel hier je ticket 056 23 98 55 Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, www.cultuurcentrumkortrijk.be

Update: foto's van deze bibliotheekactiviteit vindt u op onze Flickr fotopagina

0 reacties:

Een reactie posten